Atelier de groene weide is een prettige plek voor creatieve bezigheden. De binnenruimte is geschikt voor schilderen en keramiek en de aangebouwde serre wordt gebruikt voor het beeldhouwen. Met mooi weer kan er ook in de tuin worden gewerkt. 

 

 

 

 

 

 

Workshop keramiek: 2 x 2,5 uur.                                                                        

Dag 1:  Maak je eigen gebruiksvoorwerp of vrije vorm van klei. Bouw je werkstuk op vanuit een handvorm, ringen of kleiplakken.  Dag 2: Ik heb inmiddels je werkstuk gedroogd en biscuit gebakken en nu kan je het werkstuk gaan glazuren of decoreren zoals jij dat wil. Min 3 personen, Max 6 personen, 55 Eu pp.                         

Workshop schilderen:  3 uur of 6 uur                                                          

Deze workshop geeft je de gelegenheid om een schilderij te maken van acrylverf. In 3 uur realiseer je een schilderijtje van 30 x 40 cm. In 6 uur (incl. lunch) maak je een schilderij van 40 x 60 cm. Deze workshop is erg geschikt voor “duo`s” die samen een werkstuk willen maken of groepjes die een leuk teamuitje willen hebben. Min 3, Max 6 personen. 3 uur: 25 Eu pp, 6 uur: 50 eu pp incl. eenvoudige lunch.

 

Alle workshops zijn inclusief de benodigde materialen, koffie/ thee. Voor speciale wensen, arrangementen en groepen, prijzen op aanvraag. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden of vragen. Dagmogelijkheden voor groepen: Donderdag en Zaterdag. Dagmogelijkheden individueel: Vrijdag,  (Don. en Zat. alleen bij voldoende aanmeldingen).

Lessen en workshops zijn voor iedereen geschikt, dus ook voor mensen met een bijzondere hulpvraag en/of beperking. Heb je een zorg indicatie voor begeleiding individueel of groep, dan ben je dus ook zeer welkom.

Belangstelling ???   Kom gerust eens langs om te kijken, maar bel wel even van te voren of kom eens kijken op de vrijdag. We zijn dan open van 10 tot 17 uur.

 

____________________________________________________________________

Keramiek cursus: 10 weekse cursus van 2,5 uur per keer.              

Tijdens deze cursus leer je in stappen je eigen kunstwerk opbouwen vanuit handvorm, ringen of kleiplakken. Stapsgewijs leer je het materiaal en de gereedschappen kennen en experimenteer je met de verschillende opbouwtechnieken en de verschillende manieren van decoreren met glazuren, pigmenten en kleislip.

Cursusdag:  Vrijdagochtend van 10.00 - 12.30, Vrijdagmiddagmiddag van 13.30 - 16.00 of Vrijdagavond van 18.30 – 21.00.

Kosten:  200 Eu pp. De prijs is inclusief alle benodigde materialen, koffie/thee.

 

Schilder cursus: 10 weekse cursus van 2,5 uur per keer.                  

Tijdens deze cursus leer je diverse schildertechnieken waarbij je start met tekenenen. Stapsgewijs leer je de materialen en technieken kennen en ontdek je welke stijl bij jou past.

Cursusdag:  Vrijdagochtend van 10.00 - 12.30, Vrijdagmiddagmiddag van 13.30 - 16.00 of Vrijdagavond van 18.30 – 21.00.

Kosten:  200 Eu pp. De prijs is inclusief alle benodigde materialen, koffie/thee.

 

Korte cursus beeldhouwen8 x 2.5 uur  of  4 x 5 uur.                                  

In deze cursus maak je kennis met het beeldhouwen in zachte of middelharde steen. Je leert de materialen kennen, de diverse steensoorten en technieken. Je maakt een beeld naar eigen inzicht en werkt hier gedurende de cursus aan door. Je leert over de opzet, de bewerking en het eindproces van je eigen creatie in steen.

Cursusdag:  Vrijdagochtend van 10 tot 12.30, middag van 13.30 tot 16.00   of  hele dag van 10 tot 16.00 waarbij je zelf je lunch verzorgd. Zaterdagochtend.

Kosten:  80 Eu pp. Incl. beeldhouwmaterialen. Excl. de steen, die kan ter plekke worden uitgezocht en betaald (3 Eu per kg) of zelf worden meegenomen.

 

Inloop atelier met coaching: 2,5 uur of 5 uur.                      

Je komt creatief werkenen neemt hiervoor je eigen materialen mee. Er is een ezel of tafel voor je beschikbaar en ik kan je helpen en/of adviseren bij alle voorkomende technieken. Het is  prettig samen binnen of buiten bij het atelier bezig te zijn en te leren van de mensen om je heen. Voor tussen de middag neem je een  eigen lunch mee en geniet van de omgeving. Ontspannen en gezelligheid staan centraal.

Cursusdag: Vrijdag vanaf 10 uur tot 17 uur.

Kosten:  2 Eu per uur inclusief koffie/thee, voor keramieken gelden tarieven op afspraak. Beeldhouwen in de buitenserre kan ook op afspraak, hiervoor geldt in de winter een tarief van 3 eu per uur.

 

_________________________________________________________

Voor alle cursussen geldt dat er gewerkt wordt met een knipkaart die verscheidene maanden geldig is.

Voor speciale wensen, arrangementen en groepen: prijzen op aanvraag. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden of meer informatie.